Kuchnia Peru to bogactwo niecodziennych smaków. Nie kompletnie egzotycznych których i tak nie domu, ale takich bazujących na codziennych dla nas składnikach.
Przekąski

Chicharron – kawałki boczku smażone we własnym tłuszczu

Papa a la Huancaina – ziemniaki w sosie
Zupy

Aguadito De Pollo – zupa z kurczaka
Dania główne

Papa rellena – krokiety ziemniaczane z mięsnym nadzieniem

Aji de Gallina – kurczak w ostrym sosie paprykowym

Causa Rellena – warstwowa zapiekanka ziemniaczana

Tacu Tacu – ryż wymieszany z gotowaną fasolą

Carapulcra – gulasz z ziemniakami i orzeszkami ziemnymi

Lomo Saltado – smażona wołowina w sosie

Arroz con Pato – kaczka z ryżem

Seco de Carne – gulasz wołowy
Desery

[…] Danie kuchni peruwiańskiejZestawienie przepisów […]
[…] Danie kuchni peruwiańskiejZestawienie przepisów […]