Czas wykonania: pół godziny
Trudność: średnie
Danie kuchni serbskiej
Zestawienie przepisów

Jeśli lubicie schabowe i odrobinę kulinarnych eksperymentów, to jest przepis dla Was. Najtrudniejsze w tym przepisie jest dopieczenie mięsa w środku, ale dzielimy się z Wami naszym sposobem.

Składniki
- 4 plastry schabu (jak na kotlety schabowe)
- 4 plasterki szynki
- 4 plasterki sera
- 1 jajo
- mąka
- bułka tarta
- olej do smażenia
- sól i pieprz do smaku

Przygotowanie
- Schab cienko rozbijamy tłuczkiem.
- Do 3 misek nakładamy: bułkę tartą, mąkę i rozbite, rozbełtane jajko.
- Kładziemy rozbity kawałek mięsa, oprószamy solą i pieprzem.
- Nakładamy na niego szynkę i ser.
- Następnie ciasno zawijamy.
- Panierujemy po kolei w mące, w jajku i w bułce tartej.
- Smażymy na dużym ogniu do zbrązowienia, przykrywając pokrywką (dzięki temu w środku szybciej się dopieką).
- Następnie sprawdzamy czy środek się dosmażył przecinając jednego w połowie.
- Jeżeli nie, to dosmażamy na średnim ogniu.

Źródło: