Czas wykonania: 15 minut jeśli mamy gotowe Arroz rojo i Chilli con carne (np. zamrożone)
Trudność: średnie
Danie kuchni meksykańskiej
Zestawienie przepisów
Można powiedzieć, że jest to po prostu pomysł na podanie w inny sposób przygotowanych wcześniej Arroz rojo i Chilli con carne. W szczególności czerwony ryż sam w sobie nie wygląda pięknie na talerzu i jeśli chcemy go podać w elegancki sposób, to kilka placków tortilli i kawałki awokado na pewno pomogą.
My też lubimy urozmaicać posiłki drobnymi zmianami. Dodatkami, sposobem podania.
Składniki
- Arroz rojo
- Chilli con carne
- 10 placków tortilli
- 1 szklanka utartego sera cheddar (umownie, można dodać więcej)
- 2 dojrzałe awokado
Przygotowanie
- Podgrzewamy placki tortilli na patelni.
- Podgrzewamy czerwony ryż i chilli con carne oddzielnie i nakładamy pół na pół na środek tortilli.
- Dodajemy kawałki awokado i posypujemy startym serem.
- Całość zawijamy i podgrzewamy na suchej patelni przez chwilę z każdej strony.
Źródło: