Kuchnia tajska to fascynująca podróż przez połączenie słodkich, kwaśnych, słonych i ostrych smaków. Soczyste kawałki mięs i owoców morza przeplatają się z chrupiącymi warzywami, pachnącą kolendrą, trawą cytrynową i pikantnym chili, tworząc niezapomniane doznania kulinarne.
Przekąski

Tajskie Spring Rollsy
Chrupiące sajgonki z nadzieniem z mielonego mięsa wieprzowego, warzyw makaronu sojowego.

Satay z Kurczaka
Grillowane szaszłyki z kurczaka marynowane w przyprawach tajskich, podawane z sosem orzechowym.

Zupy

Tom Yum Goong
Pikantno-kwaśna zupa z krewetkami, trawą cytrynową, galangalem i liśćmi kaffiru.

Tom Kha Gai
Delikatna zupa na bazie mleka kokosowego, aromatyzowana trawą cytrynową, galangalem i limonką.
Dania główne

Pad Thai
Smażone kluski ryżowe z kurczakiem, tofu lub krewetkami, jajkiem, kiełkami fasoli mung i orzeszkami ziemnymi.

Zielone Curry z Kurczakiem
Aromatyczne curry na bazie pasty zielonego curry, mleka kokosowego i warzyw (np. cukinii).

Pad Kra Pao Moo
Pikantne danie stir-fry z mieloną wieprzowiną, czosnkiem, chili i tajską bazylią.


Khao soi
Makaron z curry rodem z północy

Massaman curry
curry z kurczakiem i ziemniakami
Desery

Mango Sticky Rice
Kleisty ryż gotowany w mleku kokosowym, podawany ze świeżym mango.

Khanom Krok
Delikatne placuszki na bazie mąki ryżowej i mleka kokosowego